Gençler Arası Tiyatro İl Birinciliği Yarışması Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında Hayallerini Sahneye Taşı sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Gençler Arası Tiyatro İl Birinciliği Yarışması Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Konser salonunda yapıldı.
 Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde yapılan Tiyatro Yarışması 28 Şubat 2018 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Vatan Sevgisi temasının işlendiği, 6 grup ve 100 gencin katıldığı Gençler Arası Tiyatro İl Birinciliği Yarışmasına Yıldızlarım grubu İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar oyunuyla, Mirat-ül Vatan grubu Öncelik Vatan oyunuyla, Ahmet Melih Doğan Lisesi Tiyatro grubu Vatan Sağolsun oyunuyla, Anadolu Gençleri grubu Gönüllerin Fethi oyunuyla, Harala Gürele grubu Bozuk Terazi oyunuyla, Vatan Sevdalıları grubu Şerife Bacı oyunuyla katıldı. 
14-29 yaş kategorisinde 6 grubun yarıştığı Gençler Arası Tiyatro Yarışması tam bir tiyatro ziyafetine sahne oldu. Yaklaşık 5 saat süren Gençler Arası Tiyatro İl Birinciliği Yarışmasında 1. Gönüllerin Fethi oyunuyla Anadolu Gençleri tiyatro grubu oldu. 2. Bozuk Terazi oyunuyla Harala Gürele tiyatro grubu olurken 3. İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar oyunuyla Yıldızlarım tiyatro grubu oldu. Ortaya çıkan sonuçlara göre 1. olan Anadolu Gençleri tiyatro grubu Adana'da yapılacak olan Akdeniz Bölgesi Grup Finallerinde Isparta'yı temsil etme hakkı kazandı. 
Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak Gençler Arası Tiyatro İl Birinciliği Yarışmasına katılım gösteren ve dereceye giren gençlere teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.