Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası, hafta sonu Mersin’de gerçekleştirildi. Ispartalı sporcular her yıl olduğu gibi kente şampiyonluk ve önemli derecelerle döndü.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen “Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası” Mersin’de yapıldı.

16-18 Mart 2018 tarihlerinde Türkiye geneli 14 ilden 57 sporcunun mücadele ettiği  “Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası” sonunda Isparta hem takım halinde hem de ferdi olarak şampiyona damga vurdu.

ISPARTA TAKIMDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Final karşılaşmaları sonunda takımlarda 1025 puan toplayan Konya Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonluğunu elde ederken, 450 puan toplayan Samsun ikinci ve 325 puan toplayan ISPARTA ise üçüncü oldu.

SEDAT TÜMKAYA 7. KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

İlimizin ParaBadminton’daki Milli Gururumuz sporcumuz Sedat Tümkaya, SL4 kategorisinde 7. kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.

Sporcumuz Muammer Çankaya, SL3 kategorisinde Türkiye 2.si oldu. Çiftlerde mücadele eden Milli Sporcularımız Sedat Tümkaya ile Muammer Çankaya, çiftler kategorisinde Türkiye 3’ncüsü oldular.

Sporcumuz Kemal Erdem Orhon SL4 kategorisnde Türkiye 3.sü oldu. Çiftlerde mücadele eden diğer sporcumuz Kemal Erdem Orhun-Şükrü Gül çifti Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdiler.

Dereceye giren sporcularımız, 05-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Enes CUP Bedensel Engelliler Badminton Turnuvası’nda” ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Sporcularımızı ve Antrenörlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.