Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Kültür ve Sanat yarışmaları bünyesinde Sahne Sırası Sende sloganıyla 3.’sü bu yıl gerçekleştirilen Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışması Adana’da yapıldı.

Adana’da Isparta rüzgarları estiren, Isparta Gençlik Merkezinin damga vurduğu Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışmasında başarı ve emek karşılıksız kalmadı ve gençlerimizden 4 derece birden geldi.

Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında Akdeniz Bölgesi illeri birincilerinin performanslarını sergilediği Türk Müziği Yarışması 3 Nisan 2018 Salı günü gerçekleştirildi.

Isparta Gençlik Merkezinin fırtına gibi estiği Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışması 18-23 yaş Kız ve Erkek kategorisi, 24-29 yaş Kız ve Erkek kategorisi ve 18-29 yaş Özgün Yorumlama kategorisinde icra edildi. Gençler Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Özgün Yorumlama türünden eserlerle jüri karşına çıktı.

Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışması 18-23 yaş Solo Kız kategorisinde 1. etkileyici sesi ve muhteşem performansıyla rakiplerine şans tanımayan Kübra EKER oldu.

Kıyasıya bir rekabet içinde geçen, rakipleri arasından sıyrılarak sesiyle çok iyi bir iş çıkaran Özkan DOĞAN Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışması 24-29 yaş Solo Erkek kategorisinde 1. oldu.

Ödüllere doymadığımız yarışmada 18-23 yaş Solo Erkek kategorisinde Selahaddin ŞAHİN Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışması 3.’sü olurken 18-29 yaş Özgün Yorumlama kategorisinde Mihriban SEÇKİN Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışması 3.’sü oldu.

18-23 yaş Solo Kız kategorisinde Bölge 1.’si olan Kübra EKER, 24-29 yaş Solo Erkek kategorisinde Bölge 1.’si Özkan DOĞAN 12 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finalinde Isparta'yı temsil etme hakkı kazandı.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak Gençler Arası Türk Müziği Bölge Yarışmasına katılım gösteren ve dereceye giren gençlere teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.