'Antrenör ve Tesis Bizden, Spor Yapmak Sizden’, ‘Hayatınız Spor Olsun, ‘Hareketli Yaşa Spor Yap, Ödülün Sağlık Olsun’ sloganıyla yola çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, gencinden, yaşlısına 7'den 77'ye herkesi spor yapma imkanı sağlayan 'Koşabiliyorken Koş' projesi yoğun katılım ve farklı spor etkinlikleriyle devam ediyor.

26 Mart’ta start alan proje kentin dört bir yanında uygulanıyor. İl Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde vatandaşlar, spor tesislerinde, açık alanlarda, doğa da spor yapıyor,  Koşabiliyorken Koş projesinde ‘Bizde Varız’ diyor.

Atatürk Stadyumunda hafta içi her gün deneyimli bay ve bayan antrenör eşliğinde 09:00-10:30 ile 17:00-18:30 saatleri arasında bilinçli ve sağlıklı bir şekilde spor yapmaları sağlanıyor. Bu etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun katılım gösteriliyor.

‘Sporun Yaşı Yok’ dedirten proje renkli görüntülere de sahne oluyor. Halıkent Mahallesinde Mini Kent Ormanında aileler, çocuk oyunlarıyla eğleniyor, doğa yürüyüşlerinde ise ilginç yarışmalar sahne oluyor.

80’LİK DEDELER HEDEFLERİ 12’DEN VURDULAR

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aktif Yaşam Merkezi sakinleri Koşabiliyorken Koş projesine ortak oldular. Proje çerçevesinde 80’lik dedeler Okçuluk Isparta İl Temsilcisi Yalçın Ünsal, Antrenörler Emek Gök ve Orhan Karabulut eşliğinde okçuluk sporu yaptı.

Kısa sürede ata sporunu öğrenen Aktif Yaşam Merkezi sakinleri, attıkları oklarla hedefi 12’den vurdular. 

Turnuvayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek,  Aktif Yaşam Merkezi yöneticileri de izledi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğin sonunda Aktif Yaşam Merkezi sakinlerine madalya ve katılım belgeleri takdim edildi.

TAVSİYE : ‘SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR YAPIN’

 ‘Koşabiliyorsan Koş’ projesinin ilimiz çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “2012 yılında Spor Genel Müdürlüğümüzün hayata geçirdiği projeye bu yıl çeşitli etkinliklerle devam ediyoruz. Amacımız gencinden, yaşlısına 7'den 77'ye herkesi sağlıklı ve bilinci spor yaptırmak. İlimiz bu konuda çok iyi. Kentimizin 4 bir köşesinde güzel etkinliklere imza atıyor. Şimdi de gördüğünüz gibi Aktif Yaşam Merkezi sakinlerimizi ağırlıyoruz ve ok atarak yetenekleriyle bizleri mutlu ediyorlar. Tüm vatandaşlarımızı tesislerimi davet ediyoruz. Gelsinler Sağlıklı Yaşam için Spor Yapsınlar, kapılarımız sonuna kadar açık”

Proje kapsamında okçuluk sporu yapan Aktif Yaşam Merkezi sakinleri ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm yaşlıları spor yapmaya tavsiye etti.