Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilimizde sona erdi.
Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilimizde gerçekleştirildi.
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla İl Merkezinde Milli Eğitim Çalışanları ilçelerde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri Spor Salonlarında kurulan istasyonlarda elektronik cihazlar ile beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından boy-kilo ölçümü, kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti, 20 m. sürat ve çeviklik testine tabi tutuldu. 
9 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında il ve ilçelerdeki tüm 3. sınıf öğrencileri yetenek taramasına alındı. Proje kapsamında Bilişim Uzmanı, Sportif Eğitim Uzmanı, Antrenör ve Beden Eğitim Öğretmenlerinden oluşan il genelinde toplam 3 bin 661 öğrenciyle buluşarak, yeteneklerini keşfetti. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin ilimizde başarıyla tamamlandığı söyledi. Amaçlarının Isparta'da başarılı ve yetenekli sporcular yetiştirmek olduğunu söyleyen İl Müdürü Murat Gevrek, projede büyük çaba gösteren ekibe teşekkürlerini iletti. 
İl Müdürü Murat Gevrek, projenin yeni eğitim-öğretim döneminde de devam edeceğini söyledi.