Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilimizde başarıyla tamamlandı. Taramaya 4 bin 600 öğrenci katıldı.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi yeni dönem il genelinde gerçekleştirildi.   

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla yürütülen çalışma İl Merkezinde Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonunda 08-26 Ekim tarihleri arasında, ilçelerimizde ise 30 Ekim – 13 Kasım tarihleri arasında yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Bilişim Uzmanı, Sportif Eğitim Uzmanı, Antrenör ve Beden Eğitim Öğretmenlerinden oluşan proje ekibi, il genelinde toplam 4 bin 600 öğrenciyle buluşarak, yeteneklerini keşfetti. Katılım oranı yüzde 90 oldu.

Proje çalışmasında İlkokul 3. Sınıf öğrencileri boy- kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleriyle değerlendirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin ilimizde başarıyla tamamlandığı söyledi. Amaçlarının Isparta'da başarılı ve yetenekli sporcular yetiştirmek olduğunu söyleyen İl Müdürü Murat Gevrek, projede büyük çaba gösteren ekibe teşekkürlerini iletti.

EĞİTİM PROGRAMI DEVAM EDECEK

Öte yandan geçen yıl il genelinde yüzde 10’lik başarı dilimine giren 341 başarılı öğrencimiz bu yılda eğitim programına çağırılacak. İl Müdürlüğümüz, öğrenci velilerimizi eğitim programı hakkında gerekli bilgileri aktaracak.

Bu yıl taramaya katılan öğrencilerimizin veri ve dereceleri ülke genelinde proje tamamlandıktan sonra Bakanlığımız aracılığıyla illerimize duyurulacak.