Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları heyecanı başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen 2018-2019 Öğretim yılı okul sporları faaliyetleri ilimizde start aldı.

Okul Sporlarında heyecanı 20 Kasım 2018 Salı günü Okullararası Yıldız ve Gençler Kros İl Birinciliği yarışlarıyla start aldı. SDÜ Botanik Parkında gerçekleştirilen Yarışlara katılım yoğun oldu. Yarışların sonunda dereceye giren okul takımlarına madalyaları törenle takdim edildi.

26 Kasım 2018 Pazartesi günü Okul Sporları Genç Erkekler Futbol müsabakaları Milli Egemenlik Spor Kompleksinde, Basketbol Genç A Erkekler karşılaşmaları 6 Mart Spor Salonunda başladı.

27 Kasım 2018 Salı günü Okul Sporları Futsal Genç Erkekler müsabakaları Milli Eğitim Çalışanları Spor salonunda,  Voleybol Genç A Kızlar müsabakaları 6 Mart Spor Salonunda start aldı.

27 Kasım 2018 Salı günü Işıkkent Spor Salonunda başlayan Masa Tenisi Gençler İl Birinciliği Müsabakaları ise 29 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek.

Geçtiğimiz sezon 10 binin üzerinde sporcuya ulaşan Okul Sporlarında heyecan 12 Nisan 2019 tarihine sürecek.

FİKSTÜRE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN >>> 2018-2019 OKUL SPORLARI FİKSTÜRLERİ

Okul Sporlarında yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “İlimiz son yıllarda yeni yatırımlarla spor altyapısı açısından önemli bir konuma geldi. Ulusal müsabakaların yanı sıra kentimizde her yıl gerçekleştirdiğimiz Okul Sporları faaliyetlerine bu yılda devam ediyoruz. Okul Sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen müsabakalar öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerine de destek sağlıyor. Bu doğrultuda yetenekli sporcularımızı keşfederek, Türk Sporuna kazandırıyoruz. 2018-2019 Öğretim yılı okul sporları faaliyetlerinin hayırlı olmasını diliyor, tüm katılım gösteren okul ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.