Türkiye Yüzme Federasyonu Ulusal Yüzme Yarışları Baraj Geçme Bölge Müsabakaları 12-14 Nisan 2019 tarihleri arasında İzmir’de yapıldı. 3 yıldır ilimizi başarıyla temsil ederek başarılara imza atan sporcularımız, bir kez daha gururlandırdı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Ulusal Yüzme Yarışları Baraj Geçme Bölge Müsabakalarında ilimiz adına yarışan katılan sporcularımız önemli dereceler elde ettiler ve Türkiye finallerine katılma hakkı kazandılar.

İl Müdürlüğü Antrenörümüz İlker Burak Kaya’nın öğrencilerinin tamamı barajı geçti. Üç yıldır istikrarlı bir şekilde her yarışmada barajı geçen sporcularımız Federasyonun belirlemiş olduğu en iyi baraj derecelerini alarak bu sene de Aralık ayında yapılacak olan Türkiye Finallere gitmeyi şimdiden hak kazandılar.

Sporculardan Öznur Metin, Büşra Çartay, Yusuf Kuşçu şampiyon olarak müsabakaları tamamladı. Ayrıca Kezban Tütüncü, Ceren Gökcebay’da Türkiye Şampiyonası biletini aldı.

Müsabakaya katılan diğer yüzücülerimiz de A barajları geçerek üstün performans gösterdiler.

A barajını geçen sporcularımız; “Ahmet Can YILMAZ, Berfu ÖZKÖK, Melek Nil BOLAT, İklim KUTLU, Beren GÖZAÇAN, Pamirhan KÖKSAL. 4x50m Karışık Bayrak Kız Takımı : Büşra ÇARTAY, Beren GÖZAÇAN, Öznur METİN, Tuana DAYIOĞLU”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, dereceye giren sporcuları tebrik etti.