Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Eğirdir ilçesinde ücretsiz açılan ve 5-15 yaş grubundan 215 öğrenci katılım sağladığı Yaz Spor Okulları 1. dönem yelken kursları sona erdi. Kursların sona ermesiyle birlikte Eğirdir Limanında sertifika töreni düzenlendi.

Törene Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, ilçe protokolü, çok sayıda kursiyer ve veli katıldı.

Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, İl Müdürlüğümüz Antrenörü Ahmet Şahan ve Eğirdir Yelken Kulübü Antrenörü Mehmet Utku Dikmen’in nezaretinde büyük bir özverileriyle gerçekleşen Yelken kursunda bu yılki katılım yüzleri güldürdü.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, “Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerimizin başlattığı 2019 yaz kurslarından olan ve Eğirdir'de gerçekleştirilen Yelken Yaz Kursları 1 Temmuz'da başlamış olup, 30 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu yıl Yelken sporunda bir ilk yaşanmıştır. 5-15 yaş grubundan 215 çocuğumuz yelkeni tercih etmiştir. Bizler de velilerimizin bu tercihlerini boşa çıkarmamak için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu yüzme bilmiyordu. Şu an tamamına yakını Limandaki iskeleden atlar duruma gelerek yüzmeyi öğrendiklerini göstermişlerdir. Kurslarımızın başarılı olmasında katkılarından dolayı Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'a, Belediye Başkanımız Veli Gök'e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek'e teşekkür ediyoruz” dedi.

YELKEN SPORU HEM BİZLERE HEM DE

ÇOCUKLARIMIZA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Konuşma Kursiyer velilerinden Zeynep Atay Kemikli ise Yelken sporunun hem kendilerine hem de çocuklarına çok şey öğrendiklerini söyleyerek, şu mesajlarını verdi;

“Yelken çocuklarımıza evde tablet, televizyon ondan alınacak keyiften çok daha fazlasını doğa ile buluşunca alabileceklerini öğrendiler. Disiplinin, prensibin önemini kavradılar şu kısacık zamanda. Bize de çok şey öğrettiler aslında beklemenin, sabrın meyvesinin nasıl güzel olduğunu çocuklarımıza güvendiğimizde, onları özgür bıraktığımızda ortaya nasıl güzel işler çıkabileceklerini gösterdiler. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze bu imkanı bizlere sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli hocalarımız; emekleriniz, özveriniz ve çocuklarımızdan esirgemediğiniz sevgi ve ilgi için sizlere minnettarız”

Konuşmanın ardından yelken kursuna katılan öğrencilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İkinci dönem Yaz Spor Okulları Yelken Kursu 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak. Yelken kursları 30 Ağustos'ta sona erecek.