2020’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek sporcuları belirleyen Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerine ülkemizin farklı illerinden 150 sporcu katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, SDÜ ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe  Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, antrenörler, sporcuların aileleri ve izleyiciler katıldı.

Hakem ve sporcuların açılış seremonisiyle başlayan organizasyona katkı sunanlara plaketleri Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu tarafından takdim edildi. Organizasyonda sporcu ve antrenörlerle kısa süre sohbet eden Vali Seymenoğlu, dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, böyle bir organizasyonun Isparta’da düzenlenmesinden dolayı duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.