Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz projesi kapsamında Isparta'ya bağlı 12 ilçe ve köylerini adım adım dolaşmaya devam ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyarette Aksu ilçesine bağlı Yakaavşar Köyü Şehit Ali Kaya Orta Okulu'na konuk olduk.

Isparta Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklen proje kapsamında , Süleyman Demirel Üniversitesi Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübü işbirliğiyle, köy okullarındaki öğrencileri robotikle buluşturmak amacıyla 100 öğrenciye robotların tanıtımını yapıldı. Projede öğrencilerin bu teknolojinin uygulanabilirliğini görmeleri için, öğrencilere çizgi izleyen ve mini sumo robot gösterisi yapıldı.Ayrıca bu gösteride öğrenciler robotları yakından tanıma ve çalıştırma fırsatını elde etti. Oldukça eğlenceli bir ortamda yapılan proje tanıtımında 100 öğrenci robotları çalıştırarak robot teknolojisiyle yakında tanışma fırsatını da yakalamış oldular. 

Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz projesinde üç haftada yaklaşık 1500 öğrenciye robotik teknolojisi tanıtıldı. 8 hafta daha devam edece proje kapsamında Isparta ilçe ve köylerindeki öğrenciler teknolojiyi tanımaya ve yakından görmeye devam edecekler.