Amatör Spor Haftasının amacı, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocukların, bağlı oldukları kulüplerin ve sporcularının halka tanıtılması, ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması. Ayrıca çocukların ve gençleri sporu sevdirmek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmak.

Bu amaç doğrultusunda Isparta’da Amatör Spor Haftası çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlanıyor. 

İL VE İLÇELERDE SPOR ETKİNLİKLERİ

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda farklı branşlarda müsabakalar düzenleniyor. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında il merkezinde Atletizm, Basketbol, Voleybol turnuvaları düzenleniyor. Basketbol ve Voleybol turnuva tüm heyecanıyla 6 Mart Spor Salonunda devam ediyor.

İlçe Müdürlükleri tarafından da çeşitli spor branşlarında etkinlikler ve turnuvalar düzenleniyor. 

ÖDÜL TÖRENİ 14 EKİM’DE

“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 14 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 18:00 kapanış töreni düzenlenecek. 6 Mart Spor Salonunda düzenlenecek törende Amatör Spor Haftası kapsamında dereceye giren takımlara ödülleri takdim edilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlanacak olan Amatör Spor Haftasına tüm Isparta halkını davet etti.