İlimiz Eğirdir ilçesinde 20 – 23 Ağustos 2015 farihleri arasında düzenlenecek Gençler ve 23 yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası 20 Ağustos Cuma günü yapılan Seremoni ile başladı.

 Yapılan Seremoniye Eğirdir Belediye Başkanı Sn. Ömer ŞENGÖL, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Sn. Tamer TAŞPINAR, As Başkanı Sn. Mevlüt ATASEVEN, Genel Sekreter Sn. Sami DEMİREL ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Murat GEVREK katıldılar. Seremonide konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Murat GEVREK şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek sporculara başarılar diledi. Sonrasında konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Sn. Tamer TAŞPINAR ise son iki yılda Isparta’nın ev sahipliğinde yapılan Milli Takım kamplarından ötürü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Murat GEVREK ‘ e teşekkürlerini iletip son iki yıldaki halter sporunun başarılarından bahsetti.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Sn. Tamer TAŞPINAR tarafından Eğirdir Belediye Başkanı Sn. Ömer ŞENGÖL,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Murat GEVREK ve Gazeteci Hasan ÖZBEK’ e halter sporuna katkılarından ötürü plaket verildi.

Şampiyona bayanlarda 6, erkeklerde 7 siklette yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla düzenleniyor.