Türkiye Muay Thai Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan çocuklar, gençler ve büyükler bay-bayan Türkiye şampiyonası 28 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında Aydın ilinin Söke ilçesinde gerçekleştirildi.  İki bine yakın sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonasında Isparta, 20 sporcu ile katıldı.
Türkiye şampiyonasında büyük bir başarıya imza atan Ispartalı sporcular, 1 birincilik, 3 ikincilik, 2 üçüncülükle toplamda 6 madalya kazandı.
Nefes kesen müsabakalarda 57 kiloda Türkiye Şampiyonu Sümeyye BARBAROS altın, 44 kiloda minik erkek Türkiye ikincisi Rahmican Erdoğanyılmaz gümüş, 46 kiloda Yıldız Erkekler Türkiye ikincisi Furkan Çalgıcı gümüş, 91 kilo büyük erkekler Türkiye ikincisi Alperen Ahmet BARAN gümüş, 42 kilo minik kız Türkiye üçüncüsü Fatime Yürekli bronz, 63.5 kilo genç kız Türkiye üçüncüsü Fehime ÇATAL ise bronz madalya kazandılar.

Isparta’yı Milli Takım da temsil edecek sporculardan şimdi hedefleri Avrupa ve Dünya şampiyonası.
Isparta Muaythai Takımı olarak Söke’de büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Muaythai İl Temsilcisi Nihat ÇALIŞ, “Camiamızdan desteklerini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek ve tüm şube müdürlerimize teşekkürlerimizi sunarız. Şampiyonada ilimizi temsil eden tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi tebrik eder ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK ise Muaythai Türkiye Şampiyonasında elde edilen başarılarından dolayı memnuniyeti dile getirerek, sporcuları ve antrenörleri tebrik etti.