Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de desteğiyle düzenlediği 3x3 Sokak Basketbolu turnuvası başladı. İlk gün karşılaşmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonunca düzenlenen ”3x3 Basketbol” heyecanı Isparta’da start aldı. Dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirilen 3X3 Basketbol turnuvasına Isparta’dan Kız ve erkekler olmak üzere toplam 28 takım katılım gösterdi.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destek verdiği turnuvanın ilk gününde müsabakalar nefes kesti ve renkli görüntülere sahne oldu.

Güzel havayı fırsat bilen sporseverlerde turnuvada mücadele eden takımları ilgiyle izledi. Pazar günü de devam edecek müsabakaların sonunda dereceye giren takımlar ödüllendirilecek. Kategorilerinde şampiyon olan takımlar ise 3x3 Türkiye Turu Finallerinde Isparta’yı temsil edecekler.

 Basketbol İl Temsilcisi Murat SAĞLAMER, Basketbolun tabana yayılması anlamında önemli bir organizasyon olan 3x3 Basketbol Türkiye Turu organizasyonu sayesinde daha önce basketbola ilgi duymayan insanlar bile basketbola kazandırılıyor ve basketbol alt yapısı sağlam temeller üzerinde yükselmeye devam ediyor. İlimizde de bu kapsamda 28 takımın katılımıyla güzel bir etkinlik düzenledik. Ayrıca bu organizasyonda bizlere desteklerine esirgemeyen Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek’e teşekkür ediyorum” dedi.