Her şeyden daha çok sevdiği Vatan ve Bayrak uğruna Diyarbakır Sur’da şehit düşen ve aynı zamanda Triatlet olan Piyade Üsteğmen Enes Demir’in adının verildiği 14. Eğirdir Triatlon yarışları rekor katılımla gerçekleştirildi. Yarışlara katılan sporcularımız sporcularda, başarı gösterdi. 
Geleneksel hale gelen Eğirdir Ulusal ve Uluslararası Triatlon yarışları bu yılda gerçekleştirildi. Şehit Piyade Üsteğmen Enes Demir’in ismi verilen 14. Eğirdir Triatlon Yarışmaları 03-04 Eylül tarihleri arasında yoğun katılımla yapıldı.
14. Eğirdir Şehit Piyade Üsteğmen Enes Demir Triatlon Yarışlarına Aquatlon dalında 303, yaş gruplarında 116, gençler ve yıldızlarda 132 olmak üzere toplam 551 sporcunu katıldı.
ISPARTALI MİNİKLERDEN İSTİKRARLI BAŞARI
Eğirdir Triatlon yarışlarında Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü İlker Burak Kaya’nın sporcuları ter döktü. Minikler kategorisine katılan 21 minik sporcumuz A1-A2-A3 kategorileri olmak üzere Aquatlon branşında Ulusal başarılara imza attılar.
A1 Minik kızlar kategorisinde yarışa giren 6 sporcudan 4’ü Türkiye ilk 10 içerisine girmeye başardılar. Türkiye ilk 15 içerisine ise 6 sporcu derece yaparak Isparta’yı en iyi şekilde temsil etti. Minik Kadınlar A1 kategorisinde derece yapan sporcular şöyle ; “Öznur Metin Türkiye 4., Keziban Tütüncü Türkiye 7., Büşra Çartay Türkiye 8., Ayşe Ceren Gökçebay Türkiye 10., İklim Kutlu Türkiye 13., Melek Nil Bolat Türkiye 15.’ A3 minik kızlar kategorisinde yarışa katılan sporcumuz Ayser Altun Türkiye 10’ncusu oldu.
Minik Erkekler A1 kategorisinde yarışa katılan sporcumuz Ahmet Can Yılmaz ise Türkiye 10’ncu oldu. Minik Erkekler A2 kategorisinde yarışa giren diğer sporcumuz Rıza Yeşilbursalı da Türkiye 9’ncu olarak ilimizi başarıyla temsil etti.
Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü İlker Burak Kaya, minik sporcuların Triatlon alt yapısı için önemli bir yer tutan Aquatlon yarışlarına katılmalarının kendilerine ayrı bir tecrübe kazandırdığını söyleyerek, emeklerinin karşılığını veren sporcularına teşekkür etti. Antrenör Kaya, geçen yıl düzenlenen Triatlon yarışmalarında da sporcularının Türkiye dereceleri yaptığını hatırlatarak, istikrarlı başarılarının devam edeceğinin sözünü verdi.