2016-2017 Eğitim - Öğretim dönemiyle birlikte her yıl gerçekleşen Okul Sporları müsabakaları Isparta’da start aldı.
Okul Sporlarında ilk düdük 6 Mart Spor Salonunda çaldı. Okul Sporları açılışı 28 Kasım 2016 Pazartesi günü Gülkent Anadolu Lisesi ile Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Genç A Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakasıyla yapıldı. Bu karşılaşma ile yeni sezon açılırken yüzlerce sporcu takımlarının başarısı için ter dökecek. 
Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol müsabakaları Milli Egemenlik Spor Kompleksinde, Genç A Kız Voleybol Müsabakaları Işıkkent Spor Salonunda, Genç Kız – Erkek Futsal Müsabakaları Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Spor Salonunda oynanıyor. Geçtiğimiz sezon 10 bine yakın sporcuya ulaşan Okul Sporlarında heyecanı Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek.
Okul Sporlarında yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “İlimiz son yıllarda yeni yatırımlarla spor altyapısı açısından önemli bir konuma geldi. Ulusal müsabakaların yanı sıra kentimizde her yıl gerçekleştirdiğimiz Okul Sporları faaliyetlerine bu yılda devam ediyoruz. Okul Sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen müsabakalar öğrencilerimizin akademik başarıların yanı sıra sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerine de destek sağlıyor” dedi.
Öte yandan müsabakalarda yetenekli sporcularında da belirlendiğini aktaran İl Müdürü Gevrek, tüm okullara ve sporculara başarılar diledi.