Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Türkiye Okullar arası Basketbol Yıldızlar grup müsabakaları Isparta’da başladı.

Isparta, spor alanında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İlimiz, bu kez Türkiye Okullar arası Basketbol Yıldız Kız-Erkekler basketbol grup müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.

Grup müsabakalarının açılış seremonisi 24 Şubat 2017 Cuma günü gerçekleştirildi. Işıkkent Spor salonunda düzenlenen açılış seremonisine İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ahmet TAŞDEMİR, Basketbol İl Temsilcisi Murat SAĞLAMER, sporcular ve antrenörler katıldı.

Seremoni töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ahmet TAŞDEMİR, “İlimiz 90 Tescilli Kulüp, 28 bine yakın lisanslı sporcu ile her yıl 50’ye yakın ulusal organizasyona ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Okul Spor Faaliyetlerinde 40 branşın 37’sinde faaliyet göstermekteyiz. İlimizde şuan bulunduğumuz Işıkkent Spor Salonumuz, Uluslararası Sav Atletizm Pisti, Sporcu Fabrikası gibi önemli yatırımlarla spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Okul sporlarının asıl amacı yardımlaşma, kardeşlik, hoşgörü değerlerini ön plana çıkarmak ve yetenekli çocuklarımızı milli takımların alt yapısına ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerimize kazandırmaktır. Bu amaç doğrultusunda bütün okul takımlarımıza teşkilat çalışanlarım ve şahsım adına başarılar diler, saygılar sunarım” dedi.

Açılış seremonisinin ardından 12 erkek, 12 kız il takımının katıldığı müsabakalar başladı. Isparta ev sahipliğindeki üç gün sürecek müsabakalarda kız takımları SDÜ Atatürk Spor Salonunda, erkekler ise Işıkkent Spor salonunda ter döküyor.

Işıkkent Spor Salonu’nda İzmir Özel Orantı Ortaokulu ile Muğla Yılmazlar Ortaokulu karşı karşıya geldi. Kız müsabakalarının oynanacağı SDÜ Atatürk Spor Salonunda ise açılış karşılaşması Mersin Aliye Pozcu Ortaokulu ile Aksaray Kanber Zeynep Demir Ortaokulu arasında oynandı.

Oldukça çekişmeli maçlara sahne olan müsabakalar, 26 Şubat 2017 Pazar günü sona erecek. 

KIZ MÜSABAKALARI FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN

ERKEK MÜSABAKALARI FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN