Isparta ev sahipliğinde gerçekleştirilen Basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. Oldukça çekişmeli çeken final müsabakasının sonunda Galatasaray şampiyonluğa ulaştı.

30’un üzerinde ulusal organizasyona imza atan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktı. Türkiye Basketbol Federasyonunun faaliyet programında yer alan U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası Isparta ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

11 Haziran’da start alan ve 22 kulübün kıyasıya mücadele ettiği Basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası Pazar günü oynanan final karşılaşması ile sona erdi.

U14 Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası final mücadelesinde Galatasaray ile Mersin Büyükşehir Belediye karşı karşıya geldi. Işıkkent Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmasını Ispartalılar yoğun ilgi gösterdi. Mücadelede rakibini 59-52’lik skorla mağlup eden Galatasaray, 2016-2017 sezonunu Türkiye Şampiyonu olarak tamamladı. Mersin Büyükşehir Belediye ise ikinci sırayı aldı.

Oldukça çekişmeli çeken müsabakanın ilk çeyreğini Galatasaray 17-11 önde tamamlasa da devreye Mersin Büyükşehir Belediye 28-27 üstün girdi. İkinci yarıda iki takımda elinden gelen tüm gayreti gösterirken üçüncü çeyrek sonunda 40-38 üstün olan sarı kırmızılı ekip mücadeleden 59-52 galip ayrıldı.

Müsabakanın sonunda şampiyon takımın oyuncuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşarken, sarı kırmızılı sporcular Mersin Büyükşehir Belediyesporlu sporcularla el ele taraftarı selamladı.

Turnuvada üçüncülüğü ise rakibi İstanbul Üniversitesini 66 – 44 skorla mağlup eden Çankaya Üniversitesi elde etti.

Final karşılaşmanın sonunda kupa ve ödül töreni düzenlendi. Kupa ve ödül töreninde başarılı performans sergileyen sporcularda ödüllendirildi. Sporculara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gevrek, Basketbol İl Temsilcisi Murat Sağlamer ve Federasyon temsilcileri tarafından takdim edildi.

Şampiyona üçüncü olan Çankaya Üniversitesine madalya ve kupalarını İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, ikinci olan Mersin Büyükşehir Belediyespor’un kupa ve madalyalarını Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan verdi.

U14 kızlarda 2017 şampiyonu olan Galatasaray ise madalya ve kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’ten aldı.

Bir hafta süren şampiyona heyecanı hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona ererken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.