Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konan Kod Adı 2023 Projesi Isparta Gençlik Merkezi tarafından 13 – 21 Haziran 2017 tarihleri arasında 25 gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kod Adı 2023 Projesi kapsamında eğitimlerinde gençlere kod yazmanın temeli olan Algoritma ve Problem çözme, Code.org, Milli Yazılım Platformu Kodlama Sistemleri, Mobil Uygulama ve Geliştirme, HTML – CSS Eğitimleri, Oyun ve Animasyon uygulamaları anlatıldı. Teorik ve Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimler yoğun ve bir o kadar eğlenceli geçti. Günlük 5 saat olarak planlanan eğitimler 1 hafta boyunca sürdü. 25 gencin oldukça başarılı işlere imza eğitimlerde Gençler Kod yazmayı uygulayarak öğrendi. Yaklaşık 2000 kod yazarak aldıkları eğitimleri pekiştiren gençler temel oluşturarak kendi mobil uygulamalarını nasıl yapacaklarını öğrendi. HTML ve CSS Eğitimlerini alan geleceğin bilişim uzmanları kardeşlerimizle birlikte web sitesi tasarlandı.  Ardından Oyun ve Animasyon eğitimlerini kardeşlerimize uygulamalı olarak anlatılarak gençler kendi oyun ve animasyon uygulamalarını nasıl yapacaklarını öğrendi. Genç kardeşlerimize öğrettiğimiz oyun ve animasyon eğitimiyle 3 farklı uygulama tasarlandı. Oldukça yoğun geçen kodlama eğitimlerinin yanı sıra gençlere Sosyal Medya ve Bilgisayar Oyunlarında İslamofobi başlıklı sunumlar aktarıldı.

Dolu dolu ve oldukça yoğun geçen 1 haftanın sonunda gençlerden başarılı olan gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yaz döneminde İleri Düzey Özel Eğitim Kampına katılma imkânı bulacak.