2019 yılını Gönüllülük Yılı ilan eden Gençlik ve Spor Bakanlığı; gençlerin hayatını kolaylaştıracak, gençlerin yaptığı gönüllülük faaliyetlerini iyileştirecek ve Bakanlık ile gençler arasındaki iletişimi güçlendirecek dijital çözümleri gençlerle birlikte geliştirmek istiyor. Büyük veri analizi çözümlerinden mobil uygulamalara, artırılmış gerçeklik çözümlerinden web platformlarına kadar tüm kurgunun gençlerin hayal gücüne bırakıldığı Genç Hackathon’da; 30 saat kesintisiz sürecek bir geliştirme sonucu kazanan takımlar belirlenecektir.

Hackathon, belirlenmiş bir konuda yenilikçi fikri olan takımların; kısıtlı süre ve sabit bir ortam içerisinde iş geliştirme, tasarım ve kodlama yeteneklerini kullanarak projelerini geliştirdikleri konsepttir. Genç Hackathon; gençlerin profesyonel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, gençlerin inovasyon ve girişimciliğe olan ilgisini artırmak, üretilen projelerden kazanılacak fayda ile genç istihdamın iyileştirilmesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çeşitli odak alanlarda ihtiyaç duyduğu çözümlerin gençler ile birlikte geliştirilmesi amacıyla düzenlenmektedir.

Gençlerin Bakanlığı olarak fikrine güvenen tüm genç takımları; teknolojiyi ve sosyal yeteneklerini kullanarak dijital ve yenilikçi çözümler geliştirmek üzere kesintisiz 30 saat sürecek bir maceraya davet ediyoruz! Ayrıca kazanan takımları büyük ödüller ve sürprizler bekliyor.

Ödüller:

Takım   25,000 TL

Takım   15,000 TL

Takım   10,000 TL

Etkinlik Tarihi: 7-8 Eylül 2019

Son başvuru tarihi: 16 ağustos 2019

Detaylı bilgi ve başvuru : http://e-genc.gsb.gov.tr/EGenc/Content/Hackathon2019