Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2014 Yaz Gençlik Kampları kapsamlı bir programla başladı. Gençlerin kardeşlik duygularını pekiştirecek kamplara 81 ilden 140 bin başvuru yapılırken ilk dönem kampı 1185 kişilik kadrosuyla yaza merhaba dedi.

 Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin buluşma adresi olan 2014 Yaz Gençlik Kampları 12-15 yaş arası deniz ve 16-22 yaş arası, doğa kampı olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenleniyor. 24-30 Haziran tarihleri arasında ilk dönemi gerçekleştirilecek kamplar, 10 ayrı dönem şeklinde 13 Eylül’e kadar devam edecek.

Farklı kültürlerin buluşma noktası olan Yaz Gençlik Kampları’nda gençlerin, serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği birçok sosyal ve kültürel aktivite yer alıyor. 7 gün sürecek kamplarda gençlere, at biniciliği, rafting, futbol gibi sportif etkinliklerle gezi ve eğitici seminerler gibi kültürel faaliyetlere katılma imkanı sunuluyor.

Türkiye’nin en iyi doğal alanları ile yüksek turizm değerine sahip deniz bölgelerinde düzenlenen doğa ve deniz kamplarının; ulaşımından konaklamasına kadar her türlü masrafı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor.