İstanbul'da düzenlenen Balkan Gençler Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Şampiyonada mücadele eden Isparta’nın atletizmdeki Milli Gururu Rumeysa Coşkun, 3000 metrede Balkan 3'ncüsü oldu.

İstanbul’da 16 ülkeden 184 atletin katılımıyla yapılan Balkan U20 (Gençler) Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı toplam 20 madalya kazandı.

Salonda yapılan ilk Balkan Gençler şampiyonası özelliğini taşıyan organizasyonda Arnavutluk, Ermenistan, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Slovenya, Kosova, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kıbrıs RK, Bosna Hersek, Makedonya, Moldova ile birlikte ev sahibi Türkiye de 51 atletiyle yarıştı.

Isparta’nın atletizmdeki Milli Sporcusu aynı zamanda Isparta Belediyespor ve Halıkent Anadolu Lisesi Sporcusu  Rumeysa Coşkun, Balkan Gençler Atletizm Salon Şampiyonasında 3000 metrede 9:51.47’lik derecesiyle Balkan 3'ncüsü oldu.

Bronz madalya ile kürsüye çıkan Rumeysa Coşkun hem ülkemizi hem de Isparta’yı gururlandırdı. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Atletizm branşımızda azimli ve disiplinli çalışmalarımızın meyvesini alıyorsunuz. Rumeysa evladımız çok başarılı bir sporcu. Gittiği her şampiyonadan başarılarla dönüyor, hem ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Balkan Şampiyonasında elde ettiği derece göğsümüzü kabarttı. Kurum olarak tüm sporcularımızın destekçisiyiz. İlimizin Milli Sporcusu Rumeysa Coşkun’u ve antrenörleri Sibel Yılmaz, Lütfü Yılmaz’ı canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.