Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan yarışma, Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gençler, kendilerini en iyi ifade edebildikleri resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde bin 962 eser ortaya koydu.

Yapılan açıklamaya göre öğrenciler, ‘Neden Satranç Oynuyorum?’ sorusuna 1119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile cevap verdi. Yarışmaya katılan bin 962 eserden 90'ı seçilirken ilk 10'u dereceye girenlerin isimleri Türkiye Satranç Federasyonunun resmi internet sayfasında yayınlandı.
ISPARTA'YI GURURLANDIRAN BAŞARI
Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Isparta’yı gururlandıran bir başarı haberi geldi.
Ortaokul kategorisinde Kompozisyon yarışmasına katılan Gelincik Ortaokulu öğrencisi İbrahim Karaca, kaleme aldı “Küçük Köyden Büyük Ufuklara Satrançla Yolculuk” başlıklı eseriyle Türkiye birincisi oldu. İbrahim Karaca’nın bu önemli başarısı hem eğitim camiasında hem de spor camiasında büyük sevinç yaşattı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye birincisi olan İbrahim Karaca’yı tebrik etti.  İl Müdürü Gevrek adına İbrahim Karaca’ya ödülünü Spor Şube Müdür Vekili Musa Karaman takdim etti.
Satranç İl Temsilcisi Mine Kiraz’da başarıdan dolayı camia olarak hem mutlu hem de gururlu olduklarını söyledi.

İŞTE GURURUMUZ İBRAHİM KARACA’NIN O KOMPOZİSYON YAZISI