Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekâtı’nın 105. yılı anısına fedakarlığın bilincini oluşturmak amacıyla ‘Beyaz Hüzün’ filmi gençlere izletildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun sosyal medya üzerinden duyurusu ile gençler ve öğrencilerden oluşan 244 kişi Centrum Garden Alışveriş Merkezi Cine Golds sinema salonunda ‘Beyaz Hüzün’ filmini izledi.

Sarıkamış Harekâtı için yola koyulan bir kahramanın hikayesi olan ‘Beyaz Hüzün’ adlı filmi izleyen gençler oldukça duygusal anlar yaşadı.

Film sonrası gençler, o dönemde yaşanan acıları, yoklukları, askerlerimizin kahramanlıkları hüzünle izlediklerini söyleyerek, tarihi gerçeği yaşadıklarını söyledi. Gençler, etkinliği düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ve Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerini ilettiler.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muhrarrem Kasapoğlu himayelerinde düzenlenen bu etkinlikte Sarıkamış destanında askerlerimizin kahramanlarımızın ve hüzünle son bulan hayatlarını, gençlerimize aktararak, tarihi gerçeklerin unutturulmamasını amaçladık. Sarıkamış’ın 105.yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve yaşatılması için mücadele eden, ülkemizin bekası insanımızın hürriyeti için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.