Bilindiği üzere tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi nedeniyle tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizde de İl Müdürlüğümüze bağlı spor tesisleri tedbir amaçlı kapatılmıştı. 1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte spor tesisleri halkımızın ve sporcularımızın hizmete yeniden açıldı.

İlimizin önemli spor merkezlerinden olan Atatürk Stadyumu ve Milli Egemenlik Spor Kompleksi 10 Haziran 2020 Çarşamba günü itibariyle belirlenen kurallar ve tedbirler çerçevesinde açıldı.

Sporcularımız ve vatandaşlarımız haftanın her günü saat 06.00 - 20.00 saatlerinde Atatürk Stadyumu, Milli Egemenlik Spor Kompleksi ve Sav Spor Kompleksinde spor yapabilecek.

İl Müdürlüğü spor tesislerinde tüm hijyen çalışmalarını tamamlandığını belirterek vatandaşlarımızı “Maskelerimizi takalım, mesafeyi koruyalım, kişisel temizlik ve hijyene dikkat edelim” uyarısında bulundu. 

Sosyal mesafenin korunması adına Atatürk Stadyumu, Milli Egemenlik Spor Kompleksi ve Sav Spor Kompleksinde aynı anda azami 50 vatandaşımız tesislerimizden faydalanabilecek.

SPORCULARIMIZ SAHALARA DÖNDÜ

İl Müdürlüğümüze ve federasyonlara bağlı milli ve lisanslı sporcularımız da sahalara döndü. Antrenörlerimiz eşliğinde belirlenen program, kurallar ve tedbirler çerçevesince sporcularımız normalleşme süreciyle birlikte spor tesisleri ve salonlarımızda antrenmanlarına başladı. Gerekli tedbirler alındığı spor salon ve tesislerinde antrenmanlar kaldığı yerden tüm hızıyla devam edecek.

3 aylık süreçte evlerinde antrenman yapan sporcular spor tesislerine geri dönmenin mutluluğunu yaşadılar.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek vatandaşların spor yapabilmeleri ve sporcuların antrenmanların sağlıklı yapılabilmesi için bir dizi tedbirler aldıklarını belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın belirlediği 27 maddelik önlemlerin yanı sıra, federasyonlarca belirlenen branşa özgü özel kuralları uyguluyoruz. Vatandaşlarımız ve sporcularımızın tesislere geri dönmesi bizleri de son derece mutlu etti. Önceliğimiz sağlık. Bu doğrultuda kurumumuz tüm imkanlarını seferber ederek tedbir ve önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın ve sporcularımızdan üç temel kural olan maske, mesafe ve hijyene dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.

ALINAN ÖNLEMLER

Tesisler ve antrenman alanları her gün dezenfekte edilecek. Antrenman alanları ve soyunma odalarında kişi başına 6 metre kare alan düşecek şekilde planlandı. Tesislere girişte ateş ölçümü yapılacak. Antrenman ekipmanları kişiye özel olacak. Antrenör, sporcu ve tesis çalışanları arasındaki fiziksel mesafenin (en az 2 metre) korunacak. Su şişeleri ve bardakların tek kullanımlık olacak. Soyunma odaları ve duşlar mümkün olduğunca kullanılmayacak. Su sebili ve buna benzer otomatlar kullanılmayacak.