Türkiye'deki lavanta üretiminin yüzde 85'lik kısmını karşılayan çiçek bahçesi Isparta'da bu yıl ikincisi düzenlenen Lavanta Günleri Spor şenlikleri Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde yapıldı.

Kentte bu yıl hem spor hem de kırsal turizmde farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen kırsal turizmin sporla bütünleşmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu maske, mesafe ve hijyen şartlarına vurgu yaparak, lavanta günlerine ayrı güzellik katan sporculara teşekkürlerini iletti.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Spor Şenliklerinde lavanta bahçeleri arasında sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

Gösterileri Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, İl Müdürümüz Murat Gevrek ve protokol üyeleri izledi.

Etkinlikte yaklaşık 250 sporcu ile atletizm, ayak tenisi, badminton, bisiklet, bilek güreşi, cimnastik, okçuluk ve masa tenisi branşlarında gösteri ve branş tanıtımları gerçekleştirildi.

Sporcular ve antrenörler spor etkinliklerinin ardından kortej yürüyüşüne eşlik etti.

Lavanta bahçelerini gezen yaşlısından gencine tüm vatandaşlar, hem branşlarını hem tanıma, hem de spor yapma şansı buldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek etkinlikte emeği geçen sporcu ve antrenörlere teşekkür ederek, spor şenliklerinin geleneksel hale geleceğini söyledi.