Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri bu yıl 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

 

İlimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, 6 Mart Spor Salonunda  floor curling, masa tenisi, bilek güreşi, dart, bisiklet ve e-spor gibi birçok branşta yapılan spor etkinlikleriyle son buldu. Etkinlikte amatör sporcular ve vatandaşlar yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Ayrıca etkinlikler kapsamında düzenlenen Masa Tenisi Gençler İl Turnuvası'nda dereceye giren sporculara ödülleri İl Müdürümüz Murat Çağrı Kaya, Şube Müdürleri İsmail Toğar ve Musa Karaman tarafından takdim edildi.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat Çağrı Kaya, Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde emeği geçen tüm çalışanlarımıza, antrenörlerimize, sporcularımıza, amatör spora katkısı olan tüm kulüplerimize ve idarecilerimize teşekkür etti. Ayrıca Kaya “Amatör spor, gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan, toplumsal dayanışmayı güçlendiren ve sporun birleştirici gücünü gösteren bir alandır. Bizler etkinliklerimizle, sporun sadece bir rekabet alanı değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.