YURTLARIMIZDA KALAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YAZ DÖNEMİ PROGRAMI

21.06.2021

 İl Müdürlüğümüze bağlı Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için yaz dönemi programı hakkında duyuru... 

* Bahar dönemi sonu itibariyle normal öğrenim süresi sona erecek olan öğrencilerimiz ile artık yıl olarak barınan öğrencilerimizin Haziran 2021 ay sonu itibariyle yurt kaydının silinmesi gerekmektedir. Öğrencilerimiz; “Gencizbiz” platformunda bulunan kayıt silme sekmesinde kayıt silme talebinde bulunması gerekmektedir. Kendi isteğiyle yurt kaydını sildirmek isteyen ara sınıf öğrencilerimiz için aynı yöntemi kullanarak kayıt sildirebilirler.

* Haziran 2021 ay sonu itibariyle yüz yüze eğitimi devam eden öğrencilerimizin de (Tıp Fakültesi v.b.) 15 Temmuz 2021 tarihine kadar yurt kaydının silinmesi gerekmektedir.

 * Yurt kayıt silme işlemleri için; (yurtta eşyanız varsa) Yurt Müdürlüğü ile iletişime geçerek kayıt sildirebilirsiniz.

 * 9 Nisan 2021 tarihli ve 31449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği ile "Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır." hükmü kaldırılmış olup; normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilerimizin de artık yıl olarak barınma hakkı bulunmadığı için yurttan kaydını sildirmesi gerekmektedir.

Yurt İdari Birimi

ISPARTA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ