2017-2018 Okul Sporları Yıldız ve Gençler Kros İl Birinciliği yarışmaları SDÜ Botanik Park Kros parkurunda yapıldı.

Okul Sporları tüm heyecanı devam ediyor. Yıldız, Genç A, Genç B Kız-Erkekler Kros İl Birinciliği yarışmaları bugün SDÜ Botanik Parkında gerçekleştirildi.

Kros İl Birinciliği yarışlarına katılım yoğun oldu. Teknik Toplantının ardından Yıldızlar kategorisinde 2004-2005 doğumlu sporcular, Gençler B kategorisinde 2002-2003,  Gençler A kategorisinde 2000-2001-2002 doğumlu sporcular madalya almak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Yıldız Kızlar 2000 mt. , Yıldız erkekler 3000 mt., Genç Kızlar A-B kategorisi 3000 mt., Genç erkekler A-B Kategorisindeki sporcular ise 5000 mt’lik parkurda mücadele ettiler.

250’ya yakın sporcunun katıldığı yarışmaların sonunda Yıldız Kızlarda Eğirdir Sarıidris Ortaokulu şampiyon, İ.T.O Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu ikinci, Direkli Ortaokulu üçüncü, Sav Ortaokulu dördüncü oldu.

Yıldız Erkeklerde ise Sidre 2000 Ortaokulu birinci, Sav Ortaokulu ikinci, Ferhat Uzunlulu Ortaokulu üçüncü, Yedişehitler Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Genç A Kızlar Kategorisinde Halıkent Anadolu Lisesi birinci, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Spor Lisesi üçüncü, Gül Şehri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Genç A Erkekler kategorisinde ise Spor Lisesi birinci, Şehit Erkan Pala Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Halıkent Anadolu Lisesi üçüncü, Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Genç Erkekler B kategorisinde takım sıralamasında Spor Lisesi Şampiyon, Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi 2’nci, Şehit Erkan Pala Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü, Atabey Hacı Naci Kasap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Genç Kızlar B Kategorisinde ise Spor Lisesi birinci, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Keçiborlu Şehit Durmuş Öcalan Anadolu Lisesi üçüncü, Atabey Hacı Naci Kasap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

Okullararası Yıldız-Gençler Kros İl Birinciliği yarışmalarının ardından başarılı olan okul takımlarına ve ferdi sporculara madalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından törenle takdim edildi.