"Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" Programı

Gençlerimizin bilgi ve kültürel alt yapılarını sağlam temeller üzerine inşa etmiş bir kuşak olmaları ve geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını sağlamak, bölgenin başta İslam medeniyetleri olmak üzere dünya medeniyetleri açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve Kudüs konusunda bilinç geliştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi sunum ve söyleşi programı Isparta Gençlik Merkezi tarafından orta okul ve liselerde yapılacak.

01-02 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi kapsamında Yafa, Kudüs, Eriha, El Halil, Beytüllahim şehirleri ziyaret edildi. Program kapsamında Yafa şehrinde Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi; Eriha şehrinde Tecrübe dağı ve Lut gölü ziyaretlerinin ardından kadim şehir Kudüs'e hareket edildi. Her adımı tarih, her adımı medeniyet kokan Kudüs topraklarında başta Mescid-i Aksa Camii olmak üzere Zeytin Dağı, Burak Mescidi, Muallak Kayası, Kadim Mescit, Hz. Fatıma Mihrabı gibi tarihi ve dini açısından önem taşıyan yerleri ziyaret ederek dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma ve yaşama imkânı buldu.

"Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesinde Isparta ilini Gençlik Merkezi çalışanı Uğur GÖNEN temsil ederken Isparta ilinde gençleştirilecek çalışmalarda gençlere proje kapsamındaki gözlem ve tecrübelerini gençlere aktaracak. Bu anlamda "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi sunum ve söyleşi programı kapsamında STK, orta okul ve liselerde gerçekleştirilecek bilinç oluşturma çalışmalarına 16 Mart 2018 Cuma günü Birlik Vakfında Genç STK temsilcilerin katıldığı program ile başlandı. 22 Mart 2018 Perşembe günü Cumhuriyet Orta Okulunda eğitim gören 160 kardeşimiz ile “Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi sunum ve söyleşi programına devam edildi.

“Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi sunum ve söyleşi programı ilerleyen süreçte Isparta genelinde devam edecek.