Akdeniz’in incisi Davraz Dağı, kayak turizminin yanı sıra dağ yürüyüşü ve zirve tırmanışlarına da ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programında yer alan 1. Ulusal Davraz Dağ Kayaklı Zirve tırmanışı ilimizde gerçekleştirilecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı 2019 yılı faaliyet programında yer alan 2637 metre yüksekliği sahip Davraz Dağı, Ulusal Dağ Kayaklı Zirve tırmanışı 14-16 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkı ve destekleriyle gerçekleştirilecek olan ulusal organizasyonun açılışını İl Müdürümüz Murat Gevrek, yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurul Üyesi Antrenör Cengiz Ocak’ın liderliğinde Davraz Dağında toplam 11 km’lik kayaklı tur gerçekleştirilecek.

Bu organizasyonun ilimiz için 1. Ulusal organizasyon olacağını söyleyen Antrenör Cengiz Ocak faaliyetin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini geleneksel hale getireceğini dile getirdi.

Açılış programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, sporculara başarılar dileyerek, tüm spor branşlarına desteklerinin süreceğini belirtti.