İlimizde Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin 3.etap çalışmaları hafta sonu gerçekleştirilen test çalışmalarıyla sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" devam ediyor.

2017-2018 öğretim yılında Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nden başarılı olan öğrencilerimiz yoğun eğitim programının ardından 3. aşama Test ile Dayanıklılık ve Koordinasyon testinden geçirildi.

6 Nisan 2019 Cumartesi günü 6 Mart Spor Salonunda yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin 3. Etabında 78 yetenekli öğrenci, boy-kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi olarak 8 istasyonda teste tabi tutuldu.

Ardından öğrenciler Koordinasyon testi ve Mekik Koşusunda yeteneklerini gösterdiler.  

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin 3. etabını ziyaret eden İl Müdürümüz Murat Gevrek sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedeflendiğini söyledi. Gevrek, bu projeyle okullarda sportif yetenek taraması yapılarak, yetenek taraması sonucunda yetenekli gençlerin spora yönlendirileceğini söyledi.

İl Müdürü Gevrek, 2018-2019 öğretim yılında teste giren öğrencilerimizin listesinin ise kısa süre içerisinde duyurulacağını aktardı.