Bu bir başarı hikayesi. 6 yıl önce Şarkikaraağaç ilçesinden Atabey İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokuluna gelerek Güreş sporuyla tanışan ve kısa sürede milli takımla şampiyonluklar yaşayan ilimizin gururu bu kez Avrupa’da göğsümüzü kabarttı. Kadriye Aksoy, Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil eden sporcularımızdan 68 kg’da Avrupa 2.cisi oldu.

Şarkikaraağaçlı Kadriye Aksoy 2013 yılında İl Müdürlüğümüz tarafından başlatılan sporcu taraması çalışmasından seçilerek Atabey İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulunda güreşe başladı. Dönemin İl Müdürlüğümüz bayan güreş antrenörü Esra Ak, Cansu – Kadriye Aksoy kardeşlerin hem ablası, hem de antrenörleri oldu. Düzenli, planlı çalışma programının ardından ise başarılar ard arda geldi.

Kısa sürede ilimizde Milli Sporcu unvanı alan Cansu – Kadriye kardeşler Türkiye Şampiyonlukları ve Balkan şampiyonluklarına imza attılar.

Kardeşlerin Şarkikaraağaç’tan İslamköy’e ve Türkiye’ye uzanan başarı serüveni 6 yıl geçmesine rağmen Avrupa ile devam etti.

İstanbul ENKA Spor Kulübü Sporcusu aynı zamanda ilimizin yetiştirdiği Milli Sporcumuz Kadriye Aksoy, 03-09 Haziran 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Pontevedra şehrinde yapılan Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonasında Ülkemizi Temsil eden sporcumuz 68 kg’da Kadriye Aksoy Avrupa 2.cisi oldu. Ay Yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Kadriye Aksoy’un başarı ülkemizde ve ilimizde büyük sevinç yaşattı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Milli Sporcumuz Aksoy, başarıda büyük paya sahip Antrenör Esra Ak, Güreş İl Temsilciliğimizi, Atabey İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulu idarecilerini tebrik etti.