Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nın da yer aldığı özel günler için kutlama programı hazırladı.

Buna göre bu yılki kutlama faaliyet ve etkinlikler, salgın sonucunda ortaya çıkan şartlar neticesinde şekillenen daha farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturuldu.

KUTLAMALAR ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLAYACAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ilk olarak, 19 Mayıs Salı günü saat 10:00'da Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler meydanında çelenk sunumu gerçekleştirilecek.

ATATÜRK STADYUMUNDA MİNİ GÖSTERİ

19 Mayıs 81 ilde eş zamanlı saat 19.19'da gerçekleştirilecek. 19 Mayıs saat 19.19'da Türkiye genelindeki bütün stadyum, spor salonları ve öğrenci yurtlarımızdan İstiklal Marşımız yükselecek. 

İlimizde saat 19.19’da Atatürk Stadyumunda halka kapalı kısa bir tören düzenlenecek. Sosyal mesafenin titizlikle uygulanacağı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

İl Müdürlüğünün destekleriyle Gençlik Merkezleri Gönüllü Genci Keremcan Sert tarafından üretilen 2.10 cm boyutunda, 6 bin metreye kadar yükselen insansız hava aracı gösterisiyle devam edecek programda 10. yıl marşı eşliğinde İl Müdürlüğü antrenörleriyle Türk Bayrakları, Atatürk posteri açılacak.

Kutlama programı bayrak şiiri eşliğinde, hava araçları (drone) gösterisi ve Antrenör Ramazan Kayacan’ın solo halk oyunları gösterisi ile sona bulacak.

Ayrıca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla 19 Mayıs Salı günü saat 11.00 de sosyal mesafeli araç korteji düzenlenecek.

DİJİTAL PLATFORMDA YAYINLANACAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama ve etkinlikleri Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak halkımıza ulaştırılacak.

ETKİNLİKLER DİJİTAL PLATFORMDA DEVAM EDECEK

Gençlik Haftası kapsamında gerek vatandaşlarımız gerekse sporcularımız için sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler dijital platformlarda gerçekleştirilmeye devam edecek. Bu faaliyetler Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak.