Gaziantep’te düzenlenen Teknofest 2020 etkinliğinde 30 ildeki "Deneyap Tekonoloji Atölyeleri"nin açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Isparta’nın da aralarında 30 ile eş zamanlı online bağlanarak Deneyap Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Isparta’da da açılış heyecanı yaşandı. 30 il arasında Isparta Gençlik Merkezi içerisinde bulunan Deneyap Teknoloji Atölyesi açılışına Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yolcu ile Deneyap Atölyesi eğitmen ve öğrencileri katıldı.

Deneyap Atölyelerinin ülkemizin bilim ve teknolojinin ilerlemesi için yüz yılın projesi olarak nitelendiren Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, ‘Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceğine inandığımız ve her daim bu yönde çaba sarf edeceğimiz Deneyap Atölyemizin açılışını, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’teki “Teknofest 2020” etkinliğine bağlanarak,  gururla gerçekleştirdik. Isparta Gençlik Merkezinde açılışı yapılan Deneyap Atölyesinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİNİN TANIYALIM?

DENEYAP ATÖLYESİ

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin uzun vadeli üretim ve gelişimine öncülük edecek olan #MilliTeknolojiHamlesi'ni gerçekleştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulmaktadır. Kontenjan dahilinde en yüksek puanı alan öğrenciler uzman kadrolar tarafından hazırlanan öğretim programları ile atölyelerde ileri robotik, mobil uygulama ve yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, siber güvenlik, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, enerji teknolojileri gibi alanlarda derinlemesine bilgi sahibi olacaklardır.

DENEYAP TÜRKİYE HAKKINDA

Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu 4 önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor ve tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunu biliyoruz. Onları ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklemek üzere, 81 ilde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurmayı hedefliyoruz.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Deneyaplarda, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.