Kayak sporunun il geneline tanıtımının yapılması, yaygınlaştırılması ve profesyonel kayakçı yetiştirmek amacıyla Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi tesislerinde Valilik Kupası Alp Disiplini Kayak ve Snowboard Valilik Kupası yarışları düzenlendi.

Isparta Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü tarafından organize edilen yarışlara alp disiplini ve snowboard dallarından toplam 116 sporcu katıldı.

Alp disiplini ve snowboard dalları ve 10 farklı yaş grubunda yarışlara katılan sporcular dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Kayak Federasyonu talimatları ve pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen yarışlar hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Murat Gevrek, “Valiliğimizin destekleriyle bu yıl ilk kez valilik kupası adı altında kayak ve snowboard yarışları düzenledik. 94 kayak, 22’de snowboard dallarında sporcumuz katıldı. Yoğun katılım bizi memnun etti. Amacımız kayak sporunu tanıtmak, ulusal ve uluslarası arenada ilimize kayak branşında temsil eden yetenekli sporcu sayımızı artırmak. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürediyor, katılım sağlayan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Yarışların sonunda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren sporcuların madalyalarını ise Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Düzenlenen yarışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu, bu tür organizasyonlarla genç kayakçıların spora kazandırılması adına önemli olduğunu vurgu yaptı.

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Valilik Kupası Alp Disiplini Kayak ve Snowboard yarışlarının bundan sonraki yıllarda geleneksel hâle getirilmesi planlanıyor.