Türkiye’nin en geniş katılımlı salon organizasyonu olan ve İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen U16 Salon Atletizm Festivali’nde ilimiz sporcuları Türkiye dereceleri elde ettiler.

En geniş katılımlı salon organizasyonu olan U16 Salon Atletizm Festivali, Türkiye Atletizm Federasyonu sponsoru Turkcell’in desteğiyle geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirildi. İki gün süren ve 10 branşta toplam 40 ayrı madalya yarışmasının yapıldığı müsabakalarda 950 atlet yarıştı.

Pistlere önümüzdeki yıllarda damga vuracak yeni yetenekler yarışmalarda hünerlerini sergilediler. Yarışmada 2005 doğumlular ayrı, 2006-2007 ve 2008 doğumlular ise ayrı olarak tasnif edildiler.

Müsabakalar sonunda her dalda ilk 6 sıradaki atletler ile ilk üçteki takımlar kürsüye çıkarak madalya aldılar.

İŞTE BAŞARILAR

Yarışmada ilimizi temsil eden Ispartalı atletlerimiz büyük başarıya imza attı. Yarışmalar sonucunda ilimiz sporcusu Arif Uysal üç adım atlamada 10.87’lik derecesiyle Türkiye ikincisi oldu.

İlimiz sporcusu Hüseyin Mutlu Korkmaz 60 metre engelde Türkiye ikincisi, 60 metrede Türkiye dördüncüsü oldu.

Sporcumuz Mehmet Emir Öztaş ise üç adım atlamada Türkiye dördüncü oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek derece elde eden sporcular, İl Müdürlüğü antrenörü Serdar Demirci ve beden eğitimi öğretmenlerini kutladı.