Isparta’nın yetiştirdiği ve Türkiye dereceleriyle birlikte milli takıma çağrılan Rumeysa COŞKUN, son elde ettiği derece ile Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Okul Sporları Olimpiyatlarında (Gymnasiade) mücadele edecek.
Isparta’da atletizm sporu eski başarılı günlerine geri dönüyor. Isparta’nın başarılı atletleri ise hem ulusal hem de uluslar arası arenada boy gösterecek.
Liseler arası Atletizm Türkiye Şampiyonası, 11-12 Nisan 2016 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. Şampiyonada ilimizi temsil eden Halıkent Anadolu Lisesi öğrencisi milli sporcumuz Rumeysa COŞKUN, 400m-300m engel yarışmalarında mücadele etti.
Şampiyonada Rumeysa COŞKUN, 1500 metre yarışlarında 4.37’lik derece ile Türkiye Şampiyonu oldu. Rumeysa COŞKUN, 800 metrede ise 2.18’lik derece ile Türkiye üçüncüsü oldu.
Sporcumuz Rumeysa COŞKUN, elde ettiği başarı sonuçla 12-17 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Okul Sporları Olimpiyatlarında (Gymnasiade) mücadele edecek.
Diğer milli sporcumuz Ceren YILMAZ ise Liseler arası Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 400 m. ve 300 m. engel koşusunda Türkiye altıncılığı elde etti.