Ispartalı atletlerimiz, başarıya doymuyor. 61. Ömer Besim Kır Koşusu yarışmalarına takılan atletlerimiz, madalyalarla döndü.
Atletizm Federasyonu’nca düzenlenen 61. Ömer Besim Kır Koşusu İstanbul Olimpiyat Kros Parkuru’nda gerçekleşti. 26 Kasım 2016 tarihinde Yıldız, genç ve büyük bayan- erkekler olmak üzere altı kategoride yapılan yarışlara 80 sporcu katıldı. Yarışmalara Isparta Bölgespor’dan sporcular katıldı. Ispartalı atletler, elde ettikleri derecelerle göz doldurdu.
Geleneksel Cumhuriyet Gazetesi adına düzenlenen Kırmızı eşofman yarışını Eskişehir’den Necmettin Bay kazanırken, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Arif Kara 41.28 ‘lik derece ile ikinciliği elde etti.
Genç erkekler kategorisinde Isparta’yı temsil eden ve 6 km kır koşusu yarışında Bölgespor sporcusu Mutlu Akbulut 20:41’lik derece ile birincilik kürsüsüne çıktı. 4 kilometre mesafeli Genç Bayanlar kategorisinde ter döken Bölgespor sporcusu Fatma Nur Uludağ 15:10’luk derece ile ikinci oldu. Bu kategoride yarışan diğer Isparta sporcularımızdan Özge Köse 5’nci, Hafize Akçay ise 6’nci oldu.
Yıldız erkekler 3 km mesafeli koşu yarışında ise Bölgesporlu atletler Fatih Can Ekinci 4’ncü, Sezgin Fil 5’nci, Ramazan Arık 6’nci, Şerif Doğan 9’ncu, Mustafa Fikri Çoban ise 13’ncü oldu.
YILDIZ KIZLAR YİNE ZİRVEDE
Yıldız Kızlar kategorisinde yarışa giren 8 sporcumuz zirvede yerini aldı. Yıldız Kızlar 2 kilometre mesafeli kır koşusunda ter döken Bölgesporlu atletlerimizden Asiye Nur Sancar 7.14’luk derece ile birincilik kürsüsüne çıktı. Başarılı atletlerimizden Emine Uludağ ise 7.31’lik derece ile üçüncü sırada yer aldı. Yıldız kızlar kategorisinde Aslıhan Erol 4’ncü, Gamze Öztaş 5’nci, İpek Nur Oğan 6’nci, Kübra Güler 8’nci, Eda Nur Yavuz 9’ncu, Medine Korkmaz 11’nci oldu.
Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 61. Ömer Besim Kır Koşusu yarışmalarından başarılarla dönen atletleri ve antrenörlerini kutladı.