Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin 81 ilinde bulunan gençlik merkezlerinde uygulanacak olan “Kod Adı 2023” projesi hayata geçiyor. 
 Isparta Gençlik Merkezinde 12 - 17 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik bilgileri verilecek. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştirilecek.
Isparta Gençlik Merkezinde yapılacak eğitimlerde ilk grupta 20 genç eğitim alacak. 1 hafta sürecek İlk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 öğrenciye bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı öğrencilere sertifika verilecek. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu öğrenciler tavsiye edilecek.
‘Kod Adı 2023 Projesi’ ilk etapta 81 gençlik merkezinde başlatılacak. Projenin zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm gençlik merkezlerinde uygulanması planlanıyor. Her eğitim döneminde yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen projede yılda ortalama 20 bin öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor.