SPORUN ŞEKERLİ TADI ;

Isparta’da ‘Gazozuna Maç’

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlerin spor yapma imkânlarını artırmak ve sosyal etkileşimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği 'Gazozuna Maç Etkinliği' ilimizde coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılan ve tüm ülkede yapmayı planladığı “Gazozuna Maç” projesi Isparta’da gerçekleştirildi.

Gençlerin sporla iç içe bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik Halıkent Ortaokulu Spor Salonunda Basketbol, Mehmet Tönge Mahallesi Semt Sahasında, Fatih Mahallesi Spor Kompleksinde, Zafer Mahallesi Semt Sahasında, Doğancı Mahallesi Semt Sahasında Futbol, Iyaş Selçuklu Ortaokulu’nda Voleybol maçları yaptılar. 6 ayrı noktada gerçekleştirilen etkinlik gençlerin büyük ilgisini çekerken, müsabakaların sonunda dostluk kazandı.

“AMACIMIZ GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK ETMEK”

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, Halıkent Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirilen ‘Gazozuna Maç’ Basketbol etkinliğini Eğitim, Sosyal Kültürel Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Esra Fatime Bedel, Okul Sporları Birimi ve Tesisler Birimi Şube Müdürü Musa Karaman ve Halıkent Muhtarı Şakir Yaylacı ile birlikte izledi.

Yapılan bu tür organizasyonların önemine değinen İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, “Bu tür proje ve etkinlikler, sporun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması adına büyük önem taşıyor. Özellikle gençlerimizi spora teşvik etmek ve sosyal bağlarını güçlendirmek amacıyla bu organizasyonları düzenlemeye devam edeceğiz. 6 ayrı noktada düzenlediğimiz etkinlikte emeği geçen tüm personelimize ve gençlerimize bu etkinliğe yoğun katılım göstermelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ETKİNLİK SONRASI GAZOZ İKRAMI

Etkinliğin sonunda, geleneksel "Gazozuna Maç" temasına uygun olarak, tüm katılımcılara gazozlar dağıtıldı. Genç sporcular, müsabakaların yorgunluğunu gazozlarını yudumlayarak attı.